Kirendelés

Tájékoztatás büntető kirendelésről

A büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény értelmében július 1-jétől hatályba lép a kirendelés új rendje. Ezen időponttól a kirendelhető ügyvédek jegyzékéről, valamint a kirendelt ügyvédek kijelöléséről szóló 9/2018. (V.25.) MÜK szabályzat az irányadó.

A kirendeléssel kapcsolatosan az alábbi tájékoztatást adjuk:

A kirendelő szerv ügyintézői csak a saját szervezetük által biztosított felületen (így pl. a rendőrség esetén a Robotzsaru, bíróság esetén a BIROO, ügyészség esetén az EMI program stb.) keresztül tudják elküldeni a kirendeléshez szükséges információkat a Magyar Ügyvédi Kamara hivatali kapujára. Közvetlenül az ügyintéző által küldött információkat az automatizált rendszer nem fogja tudni figyelembe venni. Kérjük, hogy sem postán, sem elektronikus úton ne küldjenek a Magyar Ügyvédi Kamarának, illetve a Debreceni Ügyvédi Kamarának kirendelő határozatot, ugyanis ily módon, sem a MÜK, sem a területi kamara nem jelölhet ki védőt.

A 24 órán belüli kirendelés esetén, abban az esetben, ha a kirendelési rendszer műszaki okokból nem érhető el (akár a kirendelő szerv hibájából, akár az internetszolgáltató, akár a MÜK, vagy a NISZ Zrt. hibájából), vagy egy órán belül nem küld választ a MÜK rendszere, a kirendelő szervek a helyettes védőre vonatkozó szabályok szerint járhatnak el az eddig is megszokott módon. A nem sürgős kirendelés esetén meg kell várniuk az üzemszünet végét és újra kezdeményezni azt a kirendelési rendszeren keresztül.

A kirendelő szervek a munkahelyi számítógépeik segítségével elérhetik a  https://kirendeles.magyarugyvedikamara.hu/internetes oldalon a kirendelhető és ügyeletes védők mindenkor aktuális teljes listáját (nem csak a sorsolt ügyvéd adatait, hanem minden kirendelhető védő adatát, illetve az aznapra ügyeletesként beosztott védők listáját).

A kirendeles.magyarugyvedikamara.hu oldal az ügyvédi adatok védelme érdekében más internetes címekről nem érhető el, így nem érhető el például az ügyintéző saját mobiltelefonjáról, vagy otthoni számítógépéről, illetve olyan számítógépekről sem, amelyek nem tartoznak a kirendelő szervek központi informatikai területe által megadott hálózati címekhez.

 

Telefon (52) 416-398(52) 533-265(52) 533-266

E-mail cím


Általános adatkezelési tájékoztató
 
 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.